Min nyförlovade kusin messade mig häromdagen ”Det är som en djungel där ute, Mariella!”. Hon hade lika gärna kunnat skriva -”Hjääälp”

Javisst är det en djungel där ute bland alla bröllopsrelaterade tjänster och produkter. Speciellt när man inte arbetar i branschen. Det är ju inte bara frågan om vilken festlokal ni som nyförlovat par ska välja utan varje steg i bröllopsplaneringen kräver noga research och eftertanke. Visst finns det böcker ni kan ta hjälp av och visst finns det vänner ni kan fråga om referenser till alla de där lokalerna och fotograferna och båtarna och juvelerarna och kyrkorna och stråkkvartetterna och sångerskorna och….listan kan göras hur lång som helst. Till syvende och sist är det sällan varken tiden eller kunskapen räcker till för att kunna göra den research man som brudpar i många fall behöver göra.

Att anlita en bröllopskoordinator kan vara en klok investering av flera skäl. En professionell och erfaren koordinator kommer kunna vägleda er rätt i alla steg och beslut under hela er bröllopsplanering.
Bli inte vilseledda av det faktum att festlokalerna ofta erbjuder projektledare eller koordinator på plats. En koordinator anställd av festlokalen kan aldrig ersätta en koordinator anlitad direkt av er. Anlitad direkt av er kommer koordinatorn ha helhetsansvar över hela er bröllopsdag – inte bara över den delen som gäller middagen och festen. Hon kommer se till er ekonomiska fördel. Hon kommer föreslå och rekommendera alternativa lösningar i fråga om varje del av bröllopsplaneringen. Och hon kommer med all säkerhet finnas på plats under hela dagen av ert bröllop och vara den person som har koll på varje liten detalj. Hon kommer lugna och stötta när nerverna inte håller; hon kommer sy i den där knappen som inte håller precis när ni ska gå in i kyrkan och komma med skavsårsplåster, näsduk och läppglans till era tärnor om det behövs.
En koordinator anlitad av er kommer finnas vid er sida genom hela planeringstiden och genom hela bröllopsdagen.
I mitt nästa inlägg kommer jag att skriva om vad ni som brudpar skall tänka på när ni väljerbröllopskoordinator.