I de mindre städerna i landet är utbudet avbröllopskoordinatorer fortfarande inte så stort. Men bröllopsbranschen växer och i Stockholm finns nu ett antal koordinatorer som vid en första anblick erbjuder liknande tjänster men i lite varierande prisnivåer. Skillnaderna kan dock vara stora mellan de olika konsulternas kunskap och erfarenhet.
Välj därför noga innan ni sluter avtal med er koordinator.
Oavsett om vi kallar oss wedding planner, bröllopsplanerare, bröllopskonsult, bröllopsfixare eller bröllopskoordinator så finns det vissa saker ni som blivande brudpar bör tänka på.
En god idé är att träffa ett par, tre olika koordinatorer. Vid ett personligt möte känner ni ganska snabbt om ni får förtroende för koordinatorn. Vid mötet bör ni också få möjlighet att ställa frågor och berätta lite om hur ni tänkt er ert bröllop.
Den koordinator ni till slut väljer att anlita bör ha gedigen erfarenhet och kunskap om branschen tillsammans med ett stort och väl inarbetat nätverk. Var inte rädd för att fråga efter referenser. Har koordinatorn arbetat med bröllop i några år bör hon kunna visa upp både bilder och tackkort från tidigare bröllopspar. Tidigare brudpar som är nöjda med hennes arbete berättar säkerligen gärna om sina erfarenheter.
Se till att få en skriftlig överenskommelse där priser och vad som ingår i bröllopskoordinatornstjänst tydligt finns utsatt. Vad händer om ni behöver mer hjälp än ni först trodde? Klarar hon att ta på sig det i sista sekunden? Vad händer med priset då? Vad händer om koordinatorn blir sjuk på er bröllopsdag? Vad händer om ni bestämmer er för att skjuta på bröllopet ett år? Allt bör vara med i avtalet.
Då ni hittat en bröllopskoordinator vars händer ni känner er helt trygga i och ni dessutom tror ni kommer kunna mötas i många skratt på vägen mot er bröllopsdag – då borde det bli ett lyckosamt val. Er bröllopsplanering ska trots många och ibland knepiga beslut kunna kommas ihåg som en riktigt rolig tid i era liv.